Web Analytics Made Easy - Statcounter

انباشت بدهی ارزی باعث شد تا شبکه سحر اردو تعطیل شود و احتمال دارد با این روند شبکه آی‌فیلم انگیسی هم قطع شود؛ سریال "نجلا" با محوریت امام حسین(ع) ساخته می‌شود و برنامه "عصر جدید" به دنبال مجوز برای حضور تماشاگران است. ۰۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۹ فرهنگی رادیو و تلویزیون نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، اخبار کوتاه رادیو و تلویزیون را در ادامه بخوانید: 

توقف شبکه سحر اردو

بدهی ارزی انباشت شده رسانه ملی به ماهواره پاک‌ست باعث شد صدای یک شبکه دیگر برون مرزی نیز خاموش شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 در پی اخطار روز گذشته ماهواره پاک‌ست، به‌دلیل انباشت بدهی ارزی صدا و سیما پخش شبکه سحر اردو روی این ماهواره از ساعتی پیش قطع شد. 

ماهواره پاک‌ست اصلی‌ترین بستر مورد استفاده مردم هند و پاکستان و سایر کشورهای حوزه شبه قاره برای دریافت شبکه سحر اردو است و با قطع آن، 500 میلیون مخاطب بالقوه اردو زبان در شبه قاره هند و پاکستان، از دریافت برنامه‌های این شبکه محروم شدند. 

کانال 24 ساعته اردو زبان شبکه سحر از سال 1380 افتتاح شده و در زمره کانال‌های مجموعه رسانه‌ای شبکه سحر قرار گرفت. این کانال با برنامه‌های متنوع اعم از خبر، فیلم و سریال، مستند، کودک و خانواده و.. با موضوعات گوناگون سیاسی، دینی و معارفی، فرهنگی، سبک زندگی و اقتصادی و...، جمع کثیری از تماشاگران تلویزیون در شبه قاره هند را جذب خود کرده است.

برنامه‌های این شبکه با هدف تقویت ارتباطات فرهنگی و تمدنی کشورمان با شبه قاره، معرفی ظرفیت های عظیم اقتصادی، فرهنگی، گردشگری و .. کشورمان به مردم علاقه‌مند این منطقه و تصحیح و مقابله با سیاه‌نمایی رسانه‌های معاند تهیه و تولید می‌شود. 

سحر اردو همچنین پس از شبکه الکوثر دومین شبکه از شبکه‌های تلویزیونی برون‌مرزی صداوسیما است که ظرف چند روز گذشته به سبب تأخیر در تسویه حساب اجاره ماهواره‌های خارجی، پخش فرکانسی خود را از دست داده است.

پیمان جبلی، معاون برون مرزی سازمان صدا و سیما پیش‌تر از عدم توجه جدی به اهمیت جایگاه و نقش رسانه‌های برون مرزی کشور و دخالت دادن انگیزه‌های سیاسی داخلی و کشاندن گروکشی‌ها به جبهه رسانه‌ای دیپلماسی خارجی جمهوری اسلامی هشدار داده بود. 
وی افزوده بود در حالی که جبهه رسانه‌ای غول پیکر دشمنان کشورمان در حال گسترش کمی و کیفی حجم تبلیغات منفی و سیاه‌نمایی علیه جمهوری اسلامی ایران است و تلاش شبانه‌روزی رسانه‌های دشمن برای گمراه کردن افکار عمومی ملت‌های منطقه و جهان بر ضد کشورمان ادامه دارد، بی‌توجهی و سهل‌انگاری در حمایت حداقلی از جبهه رسانه‌ای خودی گناهی نابخشودنی است و دستگاه‌های ذی‌ربط باید در این خصوص در پیشگاه مردم و کشور پاسخگو باشند.

* پیگیری‌های خبرنگار تسنیم نشان می‌دهد پاک‌ست هشدار داده است در صورت عدم پرداخت بدهی صداوسیما، پخش شبکه آی‌فیلم انگلیسی را هم قطع خواهد کرد. 

برنامه "بازار" شبکه اسپانیایی‌ تلویزیون 

برنامه «بازار» در شبکه اسپانیایی زبان هیسپان‌تی‌وی این هفته به معرفی صنعت روی در ایران می‌پردازد. ذخایر روی در ایران بیش از 210 میلیون تُن برآورد می‌شوند. در حدود 80 معدن سرب و روی در کشور وجود دارند و بیش از نیمی از واحدهای ذوب روی در استان زنجان واقع شده‌اند. ایران به ترتیب پس از چین، قزاقستان و هند مقام چهارم تولید سرب و روی را در آسیا و یازدهم را در جهان داراست. اگرچه بیش از 9 درصد کنسانتره سرب و روی جهان در ایران وجود دارد، ولی سهم تولید و صادرات ایران تقریبا 1 درصد کل تولید و صادرات جهانی است.

در برنامه «بازار» شبکه اسپانیایی زبان هیسپان‌تی‌وی بررسی خواهد شد که چگونه خواص روی در تولید ضروری و چقدر برای زندگی انسان لازم است. همچنین ضمن مشاهده فعالیت‌های این بخش در بازار ملی و بین‌المللی، صنعت فلزات از جمله روی نیز بررسی خواهد شد.

برای درک بهتر نحوه عملکرد بازار داخلی روی، بازدید از شرکت ریخته‌گری روی در ایجرود در دستور این برنامه قرار گرفت. گروه تولید برای دیدن نحوه تولید میله‌های روی نیز به اراک سفر کرد.

کریستینا لیوا اجرای برنامه «بازار» را بر عهده دارد که پنجشنبه ساعت 5:30 بامداد، شنبه 3:30 و 10 و یکشنبه 8 صبح به وقت تهران به زبان اسپانیایی روی آنتن هیسپان‌تی‌وی می‌رود.

آغاز سریال‌های جدید آی‌فیلم عربی 

آی‌فیلم عربی سریال‌های «پشت‌بام تهران» و «خواب و بیداری» را از فردا روی آنتن می‌برد.  «پشت بام تهران» به نویسندگی سعید نعمت‌الله و کارگردانی بهرنگ توفیقی و تهیه‌کنندگی زینب تقوایی در باکس ساعت 19 این کانال قرار گرفته است.

این مجموعه تلویزیونی در زمستان 1394 از شبکه یک سیما پخش شد و بازیگرانی نظیر کامبیز دیرباز، سام درخشانی، آزاده صمدی، اندیشه فولادوند، ثریا قاسمی، لعیا زنگنه، لیندا کیانی، بهزاد فراهانی، مجید واشقانی، خسرو شهراز و شهین تسلیمی در آن بازی کرده‌اند.

همچنین مجموعه «خواب و بیدار» به نویسندگی و کارگردانی مهدی فخیم‌زاده هر شب ساعت 20 روی آنتن می‌رود.

«خواب و بیدار» که در سال 1381 از شبکه یک سیما پخش شده بود در آی‌فیلم دوبله عربی شد و قرار است بار دیگر برای مخاطبان عرب‌زبان این شبکه پخش شود.

در این سریال، ناتاشا که یک خلافکار حرفه‌ای است پس از سال‌ها به ایران بازمی‌گردد. او با عبدالله که یک خلافکار سابقه‌دار بوده و مدت زیادی است که خلاف را کنار گذاشته، شروع به سرقت مسلحانه می‌کنند. پس از مدتی پسر عبدالله دستگیر شده و دامادش نیز در سرقتی مسلحانه، توسط پلیس زخمی می‌شود ...

مهدی فخیم‌زاده، رؤیا نونهالی، دانیال حکیمی، محمد صادقی، لادن طباطبایی، حبیب دهقان‌نسب، کامران تفتی، اردشیر تفتی، حسین فلاح، متین عزیزپور، لیلا برخورداری، ثریا حلی، اکبر قدمی، میرمحمد تجدد و انوشیروان فاطمی در این سریال پلیسی به ایفای نقش پرداخته‌اند.

بینندگان آی‌فیلم عربی می‌توانند بازپخش این سریال‌ها را به فاصله 6 ساعت در سه نوبت تماشا کنند.

ساخت یک سریال با محوریت امام حسین (ع)

«نجلا» اولین تجربه سریال‌سازی خیرالله تقیانی‌پور با داستانی حول امام حسین(ع) و عاشقانه‌ای در سال 1358 به زودی کلید می‌خورد. سریال «نجلا» به کارگردانی خیرالله تقیانی‌پور به زودی جلوی دوربین می‌رود. این سریال در سال 1358 روایت می‌شود که البته ربط خاصی به انقلاب اسلامی و یا دفاع مقدس ندارد بلکه عاشقانه‌ای است که حول امام حسین(ع) روایت می‌شود.

«نجلا» احتمالاً در حدود 15 یا 16 قسمت ساخته و در خردادماه تصویربرداری آن را در تهران و آبادان شروع خواهد شد. تهیه‌کنندگی این مجموعه برعهده سعید سعدی خواهد بود.

مهمانان برنامه "دورهمی"

برنامه «دورهمی» در شب‌های پایانی این هفته میزبان مهمانان مختلفی از حوزه بازیگری و خوانندگی است. علی لهراسبی خواننده موسیقی پاپ، فریبا نادری بازیگر تلویزیون، مهدی یغمایی خواننده موسیقی پاپ،  محمدرضا شریفى‌نیا و محمد زارع  بازیگر سینما و تلویزیون چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه این هفته مهمان مهران مدیری خواهند بود.

برنامه «دورهمى» ساعت 23 از شبکه نسیم پخش می‌شود و بازپخش آن یک بامداد، 7:30 صبح و 14 روز بعد خواهد بود.

آخرین مهلت ارسال ویدئو در پویش «هم‌صدای آسمان»

قرعه‌کشی پویش هم‌صدای آسمان نیز اواخر خردادماه به صورت زنده از شبکه پویا برگزار خواهد شد. مرکز ماوا از ابتدای ماه مبارک رمضان با همکاری شبکه پویا فراخوان پویش هم‌صدای آسمان را با محوریت اذان گفتن نوجوانان در خانه یا نقاط مختلف شهر و کشور اعلام کرد که تاکنون بیش از یک‌هزار و 500 ویدئو از اذان گفتن نوجوانان در پشت‌بام‌ها، بالکن خانه‌ها یا نقاط مختلف شهر به این پویش ارسال شده است.

با توجه به استقبال و درخواست مخاطبان از این پویش و حجم زیاد پیام‌های دریافتی مهلت ارسال ویدئو تا 10 خردادماه تمدید شد.

پویش هم‌صدای آسمان علاوه بر پخش روزانه ویدئوهای ارسالی مخاطبان از شبکه پویا و فضای مجازی، تعداد 10 جایزه 10 میلیون ریالی به قید قرعه به شرکت‌کنندگان تقدیم می‌کند.

قرعه‌کشی پویش هم‌صدای آسمان نیز اواخر خردادماه به صورت زنده از شبکه پویا برگزار خواهد شد. خانواده‌ها می‌توانند فیلم اذان گفتن فرزندان خود را نهایتاٌ تا 10 خردادماه از طریق فضای مجازی تلگرام، سروش و روبیکا به آدرس اکانت @Hamseday_aseman ارسال کنند.

انتخاب «مافیا» آغاز شد

از امروز 13 هزار متقاضی شرکت در مسابقه «شهروند،مافیا» وارد دور انتخابی می‌شوند. علیرضا سلطانی تهیه‌کننده «شهروند مافیا» با اشاره به سختی این مرحله از تولید تأکید کرد: مرحله انتخابی کاری سخت محسوب می‌شود چرا که باید با حدود 10 هزار شرکت‌کننده وارد این مرحله شویم و از بین این افراد نهایتاً 600 نفر به مرحله بعد راه پیدا می‌کنند. در چارچوب اصلی این بازی که بیش از 50 سال است در جهان انجام می‌شود، لیگ و داوری وجود ندارد و از ابداعات ما است. این داوری با هدف انتخاب بهترین‌ها برای شرکت در برنامه تلویزیونی است. موضوعی که به ما امکان می‌دهد بهترین افراد را به مسابقه وارد کنیم و کار را جذابت‌تر روی آنتن ببریم.

وی با اشاره به اتمام ثبت‌نام در اردیبهشت‌ماه اضافه کرد: از امروز وارد مرحله انتخابی می‌شویم و تیم تولید حدوداً 2 ماه وقت دارد تا گروه‌های شرکت‌کننده را انتخاب کند.

روایتِ داود هاشمی از تهیه‌کنندگانی که به سریال‌های تلویزیون سنجاق می‌شوند/ آخرین خبرها از سریال "رعد و برق""محرمانه خانوادگی" تلویزیون راه افتاد"صبح بخیر ایران" به تلویزیون برمی‌‎گردد

«عصر جدید» به زودی در لوکیشن جدید با تماشاگران

با مجوز ستاد ملی مبارزه با کرونا ، فصل جدید برنامه استعدادیابی «عصر جدید» با حضور تماشاگران به روی آنتن شبکه سه خواهد رفت.

احسان علیخانی کارگردان و مجری برنامه «عصرجدید» درباره از سرگیری ضبط این برنامه با حضور تماشاگران گفت: در هفته‌های گذشته چندین هزار مخاطب پروپاقرص بزرگ‌ترین مسابقه استعدادیابی «عصرجدید» برای تماشای استعداد شرکت‌کنندگان نام‌نویسی کرده‌اند که در ماه‌های گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا امکان ضبط برنامه وجود ندارد.

علیخانی افزود:  به دنبال روند کاهشی شیوع ویروس کرونا، طی مذاکرات شفاهی که با  وزارت بهداشت و ستاد ملی مبارزه با کرونا انجام داده‌ایم، ادامه ضبط برنامه با حضور تماشگران با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری‌های اجتماعی امکانپذیر است اما منتظر دریافت پاسخنامه‌ایم که این مجوز از سوی وزارت بهداشت و ستاد ملی کرونا به طور رسمی به ما ابلاغ  شود.

مجری مسابقه «عصرجدید» خاطرنشان کرد: به منظور حفظ سلامت هموطنان عزیزمان و برای رعایت هرچه بهتر رعات کردن پروتکل‌های بهداشتی، همکاران در حوزه‌های برنامه‌سازی باید با متخصصان و کارشناسان حوزه سلامت حتماً مشورت کنند و گروه «عصر جدید» هم با توجه به این اصل مهم، رعایت  تمام دستورالعمل‌های بهداشتی  و توصیه‌های ستاد مبارزه با کرونا را  برای حفظ سلامت مردم خوب کشورمان بر خود واجب می‌داند.

وی با اشاره به تفاوت ساختار برنامه «عصر جدید» با دیگر برنامه‌های تلویزیونی گفت : «عصر جدید» به لحاظ تعداد تماشاگران که در هر برنامه نزدیک به 900 تا هزار نفر در محل ضبط برنامه حضور دارند و همچنین مدت زمان ضبط طولانی‌تر برنامه نسبت به دیگر برنامه، شرایط متفاوت‌تری دارد.

علیخانی ابراز امیدواری کرد به زودی ضبط استعدادیابی «عصر جدید» با حضور تماشاگران در لوکیشن جدید این برنامه شروع شود.

حدود 10 قسمت از فصل جدید برنامه در اواخر دی‌ و اوایل بهمن ماه ضبط شده بود.

انتهای پیام/

R1515/P/S4,1430/CT1 واژه های کاربردی مرتبط ویروس کرونا امام حسین (ع) سریال ایرانی آی فیلم شبکه سه شبکه های سیمای جمهوری اسلامی ایران رسانه ملی تلویزیون

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ویروس کرونا امام حسین ع سریال ایرانی آی فیلم شبکه سه شبکه های سیمای جمهوری اسلامی ایران رسانه ملی تلویزیون ویروس کرونا امام حسین ع سریال ایرانی معاونت برون مرزی آی فیلم شبکه سه شبکه های سیمای جمهوری اسلامی ایران رسانه ملی تلویزیون حضور تماشاگران شبکه سحر اردو امام حسین ع برون مرزی شبکه پویا رسانه ای روی آنتن خواهد شد عصر جدید سریال ها شبه قاره آی فیلم پاک ست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۹۰۸۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبلیغات گل درشت در تلویزیون، سینما و شبکه نمایش خانگی به مرز فاجعه رسیده است/ تلویزیون شفاف‌سازی کند

حسین قره: آقایان در تلویزیون که خیال خودشان را راحت کرده‌اند، انگار وقت و زمان و گوش و چشم سایر حواس و قوای فاهمه و... که مخاطبان دارند، مِلک حضرتشان است و تصمیم و کنترلش با خودشان نیست، اخیراً هم که دیگر تبلیغ نمی‌سازند، در واقع خود آگهی‌ها به سریال وسط فوتبال و سریال و... تبدیل شده است، شاید مخاطب یادش برود که داشت چه می‌دید و البته دیده شده بعضی از مواقع خود پخش هم یادش رفته و رفته‌اند برنامه بعدی.

تلویزیون شفاف‌سازی کند

اگر مخاطب تلویزیون باشید گاهی آن قدر تبلیغات طولانی است که نسبت به زمان پخش و قیمت ثانیه و دقیقه تبلیغات در تلویزیون این شائبه برایتان پیش می‌آید که صداوسیما در شکل کلی سهام‌دار آن کالا و خدمات است؛ چون واقعاً خارج توجیه است، مثلاً فرض بفرمایید یک نوعی از چرخ‌گوشت (تعمداً اسم و اصل برند و کالا را نمی‌گویم) هست که شما هر وقت تلویزیون را روشن کنید اول تبلیغ‌کنندگان آن را می‌بینید. اگر یک برند برنامه بلندمدتی داشته باشد که هر خانواده ایرانی (حدود ۲۵ میلیون خانوار) یکی از این وسیله را داشته باشند، حتی اگر ۸۰ درصد سود حاصل از هر دستگاه را صرفه تبلیغات تلویزیونی کند باز هم باتوجه‌به ساعات پخش در میان‌برنامه‌ها یا بین نیمه‌های فوتبال و... توجیه اقتصادی ندارد، آخر تبلیغات حاصل عدد و رقم است، یک برند این میزان از سود را هزینه می‌کند تا این میزان از بازار هدف محصولاتش را بخرند، آخر تک‌محصولی که بازار جهانی هم ندارد، این همه تبلیغ را با چه توجیه اقتصادی انجام می‌دهد. مگر اینکه مثلاً در آغاز سال با بخش آگهی تلویزیون یک قرارداد کلی بسته شده باشد که مثلاً N هزار ساعت بخش در سال به قیمت N میلیارد تومان و گرفتن دو نوع تخفیف، یکی از بابت این که کالا موردبحث تولید ایرانی است و حمایت از بازار داخلی است و دیگر اینکه چون قرارداد موردی نیست و کلی و سالانه است.

همین‌جا چند سرفصل وجود دارد که می‌شود درباره آن صحبت کرد. یک اینکه تقریباً قریب به‌اتفاق تبلیغات این چنینی را چند بازیگر و احتمالاً یک شرکت تبلیغاتی می‌سازند، پرسش اول این است، آیا محدودیتی و رانتی خاص برای سازندگان تبلیغات وجود دارد یا نه تصادفاً این اتفاقات رقم خورده است.

دوم اینکه اگر محدودیتی نیست آیا چنین شرایطی برای همه تولیدکنندگان ایرانی وجود دارد. اگر چنین است آیا تلویزیون فراخوانی عموماً داده است که شرایط برای همه کالاها و همه بازارها و خدمات وجود دارد و می‌توانند از این بستر استفاده کنند. اگر این فراخوان داده شده و اگر شرایط برای همه یکسان است، در بازار تولید داخلی هیچ برند دیگری تمایل به این همه ساعت پخش ندارد؟ که این خود چند سرفصل دیگر را باز می‌کند که آیا برندها و تولیدکنندگان به این نتیجه رسیده‌اند که همین میزان هم هزینه کردن در تلویزیون گران است و بازگشت سرمایه ندارد چرا که سرمایه گران‌بهای اجتماعی تلویزیون ریزش داشته است.

فقط یک نکته دیگر می‌ماند که در شرایط اجتماعی امروز و مسئله زنان به کار با مداقه نیاز دارد، آقایان ابتدا و میان و انتهای بعضی از برنامه‌های گفت‌وگومحور درباره زنان، تبلیغاتی را نشان می‌دهند که دغدغه زنان خانه‌دار این سرزمین خلاصه می‌شود در پوره سیب‌زمینی، این هم سطح سلیقه و دغدغه و بلندنظری، واقعاً خود حماسه است. (تأکید می‌کنم که آن تبلیغات می‌تواند در برنامه‌های آشپزی و یا سرگرمی محور پخش شود؛ ولی بعد از هر برنامه‌های منظور است.)

دوباره و بلکه شاید دوباره باید تأکید کنم که صداوسیما به دلیل اختصاص بودجه ملی - که امسال ۲۴ هزار میلیارد تومان به آن اضافه شده است - باید نسبت به تمام کنش‌ها و واکنش‌ها، برنامه‌سازی‌ها، تولیدات و... پاسخگو به ملت باشد. اگر تلویزیون خصوصی بود یا همچون شبکه نمایش خانگی منبع مالش از بخش خصوصی تأمین می‌شد، این همه تأکید لازم نداشت و آقایان جبلی و جلیلی که بر مسند و صندلی یگانه رسانه ملی نشسته تکیه زده‌اند باید برای تک‌تک اقدامات پاسخگو باشند.

هنرمندان و فاجعه تبلیغات در شبکه نمایش خانگی و سینما

همان‌طور که همه می‌دانیم، بسیاری از هنرمندان و نویسندگان و... حوزه سینما چشم و دل از تلویزیون بریده‌اند و به سینما و شبکه نمایش خانگی پناه برده‌اند و ناگفته نماند که هنرمندان ترازی هم چشم و دل از همه چیز شسته‌اند و در سکوت نشسته‌اند. شاید توجیه بسیاری این است که «به راه بادیه رفتن به از نشستن باطل». به‌هرتقدیر کار ما قضاوت نیست و هر که هر چه خود می‌خواهد همان می‌کند؛ اما نکته کجاست، در شبکه نمایش خانگی و سینما که بخش خصوصی دستی در تولید آن دارد برای تأمین هزینه یا نیاز به سرمایه‌گذاری دارد که نیتش سود کم و حضور در خلق هنر است و یا نه سرمایه‌گذاری که مثل هر تجارت و بازار و صنعتی به دنبال سود مکفی و به‌اندازه سرمایه است. بماند که هر کدام باشد مهم نیست مهم ارائه هنرمندانه تبلیغات در آثار است. این مسئله و پدیده هم مختص ما نیست، همه جهان گرفتار این نوع تولید تبلیغات هستند. این چرخه که باید کالای تولیدشده به دست مصرف‌کننده برسد و آن را مصرف کند که چرخه تولید دوباره بچرخد، هر چه هست فعلاً سرنوشت این عصر است؛ اما نوع ارائه آن بسیار مهم است.

تبلیغات گل درست حتی گرفتاری بزرگ‌ترین هنرمندان تاریخ معاصر بوده و هست. به‌خاطر دارم در یک نشست کارگردان فقید و بزرگ تئاتر جهان، پیتر بروک در زمان بخش یکی از جسورانه‌ترین آثارش (مهابهاراتا) در تلویزیون همین مشکل را داشته که هر ۱۵ دقیقه آن فیلم تئاتر قطع و برنامه به بخش آگهی می‌رفته است. این قطع حس و حال و هوا برای یک فیلم تئاتر و مخاطب و تولیدکنندگان آن عذاب‌آور بوده و پیتر بروک صحبت می‌کند و از سرمایه‌گذاران و گروه‌های تبلیغاتی می‌خواهد که اطلاعاتشان را در آخر و حتی تیتراژ بیاورند؛ ولی حس تماشاچی را در میانه اثر قطع نکنند. (نقل به مضمون عرض کردم؛ چون سال‌ها پیش این ویدئو را دیدیم.)

قاعده سریال ها و پخش‌های جهانی و تلویزیون‌ها خصوصی این است که هر ۲۰ دقیقه فرصتی یک تا دودقیقه‌ای به آگهی داده شود؛ اما اینکه در سریالی که هنرمندان برجسته در آن هستند به درودیوار آن تبلیغات چسبیده باشد و حتی در یک سریال مثلاً ساختمان مرکزی شرکت تبلیغ‌کننده دیده شود... (باز هم تأکید می‌کنم که از ارائه مصداقی واقعی پرهیز دارم) دیگر فاجعه گل درشتی است و از خارج از عرف تمام درس‌های تبلیغات است و قطعاً به ضدتبلیغ تبدیل می‌شود.

تبلیغات در عصر جدید با هنر گرافیک که هنری بصری است گره می‌خورد، مختصر و موجز و متناسب و با احترام به شعور مخاطب. اینکه در همه جای یک سریال نمای نزدیک بازیگر و سرش باشد و پشت سرش فلان شامپو که واقعاً ضدتبلیغ است. یکی از شروط استمرار یک هنر احترام به مخاطب است و هنرمندان آفرینشگر نباید اجازه دهند که تبلیغات غیرهوشمندانه و گل درشت به اعتبار آنان ضربه بزند.

توجه به تولید ملی و بهره‌مندی تولیدکنندگان که سالانه میلیون‌ها نفر از خدماتشان استفاده می‌کنند کار بسیار خوبی است، تبلیغات چنین پدیده‌ای است، اما استفاده در حد فوق ابزار و بی‌احترامی به مخاطب را باید خود هنرمندان فکری برایش بکنند. هنرمندانی که کار تبلیغات می‌کنند باید سرمایه‌گذاران را توجیه کنند که چه چیزی برای آنان مناسب است. تن‌دادن تمام به خواسته سرمایه‌گذار که احتمالاً خواسته‌ای داشته و اصرار دارد که در چنین شرایط اقتصادی پر ماجرایی سرمایه‌گذاری‌اش حداکثر سود را داشته باشد باید با قواعد هنر هم بخواند، برای اعتبار برندی که ساخته است حداقل بپذیرد که ارائه هنرمندانه کالا و خدمات برندش برای شرکت و تجارتش سودی بلندمدت خواهد داشت.

تبلیغات محیطی که در اختیار سینما و شبکه نمایش خانگی است هم یکی از سرفصل‌هایی است که می‌توان درباره آن نوشت که در این کوتاه نوشته نمی‌گنجد.

۵۷۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902705

دیگر خبرها

  • بحث درباره «فیلم و سریال» به شبکه چهار کشیده شد
  • «امتداد» آماده پخش شد/ فیلم و سریال از دریچه فلسفه و اندیشه
  • افراد حاکم بر تلویزیون سرمایه‌ها را از بین بردند/ گفتگو
  • فصل پنجم «نون‌خ» برای سلمان همراه با چاشنی ماه عسل بود
  • تبلیغات گل درشت در تلویزیون، سینما و شبکه نمایش خانگی به مرز فاجعه رسیده است/ تلویزیون شفاف‌سازی کند
  • «هفت» دوباره روی آنتن
  • ساخت سریال‌های جدید «الف ویژه» در دستور کار تلویزیون
  • سریال‌های جدید تلویزیون/ از بدل علی مشهدی تا نمایش توان علمی کشور
  • «هفت» از امشب راهی آنتن تلویزیون می‌شود + ساعت پخش
  • عمو پورنگ به «لالایی» نزدیک شد و تلویزیون به سریالی فوتبالی!