Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - «کل يوم عاشورا و کل ارض کربلا» مصادق بارز اين شعار، در هيات انگليسي‌زبانان مقيم تهران معروف به «گروه امت» اتفاق مي‌افتد. هياتي که در آن به زبان انگليسي براي سالار شهيدان عزاداري مي‌شود.
حسينيه مشرق- ساعت از 6:30 که موعد آغاز مراسم هيات است، گذشته. خيابان‌ها شلوغ هستند و زمان انتظار هر چراغ‌قرمز هم يک‌دقيقه‌اي طول مي‌کشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تا به «ايوان‌شمس» برسيم، ساعت 7 شب مي‌شود. مراسم اقامه نماز تمام‌شده است و همه اعضاي هيات براي خواندن زيارت عاشورا، وارد سالن آمفي‌تئاتر ايوان شده‌اند.
در راهروي منتهي به سالن، ميز بلندي قرار دارد تا عزاداران قبل از ورود به داخل، با چاي و خرما پذيرايي شوند. همه با خوش‌رويي از مهمانان استقبال مي‌کنند، قبل از ورود، چندثانيه‌اي را براي خوش‌وبش و احوال‌پرسي مي‌گذرانند. فرازهاي آخر زيارت عاشوراست. بيشتر صندلي‌هاي قرمزرنگ پر هستند. عزاداران، از هر رنگ پوستي، زرد، سفيد و سياه در اين مراسم شرکت کرده‌اند. زبان مشترک همه‌شان اما يکي است. همه به زبان انگليسي صحبت مي‌کنند.
از همه رنگ و همه زبان
بيشتر عزاداران هيات انگليسي‌زبان مقيم تهران، اتباع خارجي، دانشجويان و محققان زبان انگليسي و دوستداران زبان انگليسي هستند. اين به آن معني است که ورود براي عموم آزاد است و بر خلاف تصور، تنها انگليسي‌زبانان اجازه ورود به اين هيات را ندارند. همه با هر رنگ و با هر زباني مي‌توانند در اين مراسم شرکت کنند و در هيات به روي همه باز است. خانم زينب عبدالرحمن اهل نيجريه است و دو سالي مي‌شود که براي تحصيل، به ايران آمده است. او درباره حضورش در مراسم عزاداري و آشنايي با گروه مي‌گويد: «از سال پيش با گروه امت همراه شدم. از پارسال تابه‌حال در تمام مراسم گروه شرکت مي‌کنم.» زينب مجرد است و با دوستانش در مراسم شرکت مي‌کند. او در خوابگاه دانشجويان بين‌المللي زندگي مي‌کند و در دانشگاه بين‌المللي تهران دانشجوي رشته پزشکي است. آقاي عبدالرشيد شيرهو هم اهل نيجريه است و او هم مانند زينب از سال گذشته با گروه امت آشنا شده است. عبدالرشيد حتي در مراسم شب گذشته هيات، شعري درباره قيام امام حسين ؟ع؟ خوانده است. خانم ندا بهرامي 28 سال سن دارد و دانشجوي ترم آخر زبان انگليسي واحد 32 دانشگاه علمي کاربردي است. او مسووليت روابط عمومي گروه امت را نيز عهده‌دار است. او از دين زرتشت به دين اسلام گرايش پيداکرده است.
ندا درباره مسلمان شدنش تعريف مي‌کند: «از سال 89 مطالعه در زمينه اديان را شروع کردم و در سال 92 به اسلام روي آوردم.» بهرامي خودش مي‌گويد که از يک خانواده خيلي متعصب است؛ او تعريف مي‌کند: «مادرم از اشکانيان اصيل است. متأسفانه تعصب برتر بودن و اين‌که ما از نخستين دين يکتاپرست هستيم و نخستين کساني هستيم که متمدن بوديم و 1500 سال قبل حروف الفبا را کشف کرديم؛ با قاشق و چنگال غذا مي‌خورديم، باعث مي‌شود که خانواده من، خود را بالاتر بدانند.» ندا البته تعريف مي‌کند که هرچند که اعضاي خانواده خيلي متعصب هستند، مادرش اما ارادت خيلي خاصي به حضرت ابوالفضل ؟ع؟ دارد. او مي‌گويد: «مادرم به دليل همين ارادت، هرسال در ايام محرم نذري مي‌پزد.» مسوول روابط عمومي گروه امت، درباره واکنش‌هاي خانواده نسبت به اسلام آوردنش تعريف مي‌کند: «واکنش‌ها خيلي زياد بود. بيشتر به خاطر حجاب و نوع پوششم اذيت مي‌شوم. اين روزها به مهماني‌هاي خانوادگي دعوت مي‌شوم ولي به خاطر نوع پوششم اما کسي از اعضاي خانواده دوست ندارد که من در اين مراسم شرکت کنم.» بهرامي البته تعريف مي‌کند: «من هم اين‌قدر متعصب بودم ولي درنهايت مسلمان شدم.» او درباره لحظه مسلمان شدنش تعريف مي‌کند: «يادم است که در يک‌شب زمستاني، از پارتي برگشته بودم. ساعت سه نيمه شب بود، من نجواکنان با خدا صحبت کردم و از خدا خواستم که راه درست را به من نشان دهد. خدا محبت کرد و راه را به من نشان داد. آن موقع ايستادم، ذکر گفتم و مسلمان شدم.» با وجود مشکلاتي که خانواده براي ندا درست کرده‌اند، او اما از اين‌که مسلمان شده است، پشيمان نيست، تنها نگراني او يک‌چيز است: «تنها دعاي من اين است که درراه عقيده‌ام ثابت‌قدم باشم. براي کساني که در خانواده‌هاي مسلمان هم به دنيا آمده‌اند و اصطلاحاً مسلمان‌زاده‌اند هم دعا مي‌کنم که دچار روزمره‌گي نشوند.» بهرامي درباره طريقه آشنايي‌اش با گروه امت نيز توضيح مي‌دهد: «من حدود يک سال پيش با گروه‌امت آشنا شدم. کارهاي گروه را در شبکه پرس‌تي‌وي ديدم. حالا ديگر گروه امت خانواده من است.»
تاريخ تکرار شدني
سالن ديگر پرشده است. جا براي نشستن وجود ندارد. جمعيت آن‌قدر زياد شده که صندلي‌ها را در راهروها و فاصله بين سن، اضافه مي‌کنند. مراسم شعرخواني به همراه ني‌نوازي تازه به اتمام رسيده است. قسمت بعدي عزاداري، تحليل زيارت عاشورا، توسط حجت‌الاسلام دکتر سيد عبدالله حسيني است. حسيني رييس مرکز اسلامي آفريقا و مسوول گروه امت و هيات انگليسي‌زبانان مقيم تهران است. او توضيح مي‌دهد: «وقتي در زيارت عاشورا از «اول ظالم» صحبت مي‌شود، منظور فقط يزيد نبوده است. يزيد ادامه‌دهنده ظلم بود. اين قصه به زمان قبل از يزيد و امام حسين؟ع؟ و به زمان پدربزرگان اين دو برمي‌گردد، به زمان آل بني‌اميه و زمان پيامبر؟ص؟. دشمني آل هاشم و آل بني‌اميه به همان زمان برمي‌گردد. تاريخ از آن موقع شروع شد و به امروز هم رسيده است.» حسيني درباره وقايع امروز و تکرار وقايع زمان ائمه اطهار تحليل مي‌کند: «امروز ما وهابيت را در سني‌ها و بهاييت را در شيعيان داريم. اين دو در يک‌زمان و توسط انگليس شکل گرفتند. از شاخه‌هاي وهابيت القاعده در افغانستان شکل گرفت.
حال القاعده در کنيا، سودان و کشورهاي ديگر گسترش پيداکرده است. يک شاخه از القاعده به عراق رفت و داعش را تشکيل داد. اين‌ها را من خلاصه دارم به شما مي‌گويم. ما چنين سيستمي را در زمان ابتداي اسلام و در خوارج هم داشتيم. اين سيستم معاويه بود، او اعتقاد داشت که امام علي(عليه السلام) مسلمان نيست و کافر است. امروز هم با اين حجم اطلاعات، پيشرفت و تکنولوژي ما مي‌بينيم که عده‌اي امام خميني؟ره؟ را کافر مي‌دانند، من و شما را کافر مي‌دانند و براي قربت‌الله شيعيان را به شهادت مي‌رسانند! اين ماجرا در داستان امام‌حسين‌؟ع؟ هم تکرار مي‌شود.» مسوول مرکز اسلامي آفريقا درباره «مقام محمود» که در زيارت عاشورا آمده است، مي‌گويد: «مقام محدود به دو طريق دست‌يافتني است. با گريه، زاري و نماز و نيايش نيمه‌شب و به طريق امام حسين ؟ع؟. اين آيه قران مجيد است که امام حسين و اهل‌بيت را سفينه نجات خوانده است. ما بزرگ‌ترين مسجد جهان را در قطر داريم، اما اسمي از امام حسين؟ع؟ در آن‌جا شنيده نمي‌شود. ما نمي‌توانيم از اسلام صحبت کنيم، اگر حرفي از سالار شهيدان به زبان نياوريم.» پس از سخنراني، مراسم نوحه‌خواني و عزاداري برگزار شد. در پايان مراسم، طلبه‌هاي مدرسه دارالسلام به زبان انگليسي و عربي يک حمد شفا براي همه بيماران خواندند. يکي از ويژگي‌هاي بارز هيات انگليسي‌زبانان مقيم تهران، برقراري مراسم در طول سال است؛ آنها برنامه‌هاي هفتگي خود را هم، در ايوان شمس برگزار مي‌کنند.
منبع: صبح نو

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۶۷۹۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عیسی قلی‌پور درگذشت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، او متولد سال ۱۳۲۱ در روستای گودعلی سلاخ در ۱۸ کیلومتری شمال غرب بجنورد و از آخرین بازماندگان بخشی های شمال خراسان بود.

عیسی بخشی علاوه بر نوازندگی دوتار، خواننده قهاری نیز بود. وی که اصالتاً ترک زبان است علاوه بر آوازی که به زبان مادری‌اش می خواند به زبان کردی خراسانی نیز آواز می خواند.

این هنرمند پیشکسوت که از راه کشاورزی و نیز نوازندگی در مراسم و مجالس امرار معاش می کرد تاکنون شاگردان زیادی تربیت کرده که علاوه بر فرزندانش محمود احمدی، محمد طاهری، مهدی گوهری و ناصر پهلوان را می توان نام برد.

وی در جشنواره های بین المللی، ملی و استانی بارها خوش درخشیده بود و همچنین نشان درجه یک هنری را نیز دریافت کرده بودند.

مراسم تشییع این هنرمند فردا ساعت ۱۰ از مقابل سالن گلشن بجنورد انجام می شود.

۲۴۵۲۴۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902736

دیگر خبرها

  • (تصاویر) جلسه جمعیت قمی‌های مقیم تهران
  • حمله شدیدالحن جواد ظریف به آل‌سعود به زبان انگلیسی
  • (ویدیو) گفت‌و‌گوی سردار سپاه با سی‌ان‌ان به زبان انگلیسی درباره حمله به اسرائیل
  • کتاب آموزش زبان انگلیسی برای مبتدیان
  • عیسی قلی‌پور درگذشت
  • عزاداری مهاجرین افغانستانی همزمان با شهادت امام جعفر صادق(ع)
  • گفت‌و‌گوی سردار سپاه با سی‌ان‌ان به زبان انگلیسی درباره حمله به اسرائیل
  • گفت‌و‌گوی سردار سپاه با سی‌ان‌ان به زبان انگلیسی
  • هم‌تیمی مسی لو داد: او خیلی انگلیسی بلد نیست
  • امتیازات ویژه صرافی کوینکس برای فارسی زبانان جهان